תיקון 190 לפקודת מס הכנסה – הטבת גמלאים שמחזירה לך כסף
28 במאי 2017 | זמן קריאה 2 דקותתיקון 190 לפקודת מס הכנסה מציע הטבת מס משמעותית לחוסכים שהגיעו לגיל 60 - וככה, בלי הרבה מאמץ, "מקפיץ" את גובה החיסכון שלכם. חשוב לדעת, לברר, ולהכיר את זכויות הגמלאים החוסכים - ולהתחיל לתכנן החל מהיום.

תיקון 190 לפקודת מס הכנסה – זה מגיע לך, לא תיקח?
תיקון 190 לפקודת מס הכנסה מאפשר תשלום מופחת (15% במקום 25%) על משיכה של כספים מקופות גמל אחרי גיל 60, בתנאי שהכנסתכם מקצבת הפרישה עומדת על 4,458 ש"ח לפחות.
תיקון 190 לפקודת מס הכנסה מציע הטבה בשווי 10% מהרווחים בחסכונות במתנה מגיל 60 ומעלה – מה, לא תיקחו?
בסביבת ריבית אפסית (כמו השוק שלנו היום), קשה מאוד למצוא אפיקי חיסכון רווחיים. מס על רווחי הון של 25%, בתוספת דמי ניהול, הופך את כל אפיקי החיסכון שאתם יכולים לחשוב עליהם, לרווחיים בקושי. אפשרויות נוספות הן השקעה בנדל"ן (שהיא השקעה מאוד לא נזילה) או השקעה ברמת סיכון גבוהה (כמו רכישת מניות או השקעה במט"ח, וכדומה). בדרך כלל בעת הפרישה, שני אפיקי השקעה אלה הם לא מתאימים, ואנחנו מחפשים מכשיר חיסכון שיספק את הנזילות הרצויה ביחד עם רמת רווח סבירה ותנאי חיסכון אטרקטיביים.
במילים אחרות, תנאי החיסכון בקופות גמל שהמדינה מאפשרת לנו – בתנאי שנמשוך את הכספים לאחר גיל 60, הם משמעותית טובים יותר מהתנאים בכל אפיק אחר לחיסכון או להשקעה.
לא רק בגלל תיקון 190 – המאפיינים והיתרונות של השקעה בקופות גמל
קופות גמל הן אפיק פופולארי בישראל ואטרקטיבי להשקעה וחיסכון לטווח בינוני או ארוך. מדובר במכשיר חיסכון המנוהל על-ידי איש מקצוע, שתפקידו לחלק את כספי המשקיעים המצטברים בקופה באפיקי השקעה שונים (אג"ח, נדל"ן, מט"ח – ואחרים), על מנת ליצור תיק השקעות מגוון ורווחי. תפקידו של מנהל הקופה להשקיע את כספי הקופה באפיקי חיסכון שיתאימו לתקנון הקופה – שם נקבעים אחוזי החשיפה להשקעות "מסוכנות" יותר (מ – 0% לשונאי סיכון, ועד יותר מ – 100% באמצעות השקעות ממונפות, שהיא בדרך כלל בחירה פחות מתאימה לקרנות חיסכון לתקופת הפרישה), גובה דמי הניהול ותנאי ניהול נוספים של הקרן. הנה כמה מהיתרונות המשמעותיים של הבחירה להשקיע בקרנות נאמנות:
• קודם כל – כאמור – הטבה של 10% באמצעות תיקון 190 לחוק מס הכנסה, במשיכת הקרן מגיל 60 ומעלה לבעלי קצבת פנסיה מגובה 4,458 ש"ח בחודש.
• גמישות באופן הניהול ובצורת ההשקעה – ניתן לבחור קופת גמל שמתאימה לאופי החוסך
• דמי ניהול נמוכים – מנהלי קופת הגמל מורשים לגבות לא יותר מ – 2% דמי ניהול, בניגוד למנהלי השקעות אחרים.
• גמישות בהפקדה ובמשיכת הכספים – עד גיל הפרישה, ניתן להפקיד סכומים משתנים לקופת הגמל. ניתן להפקיד אליה סכומים חד פעמיים, להגדיל ולעיתים גם להקטין את סכומי ההפקדה החודשיים. בעת המשיכה – ניתן למשוך חלק מהסכום שנצבר בקופה או את כולו, ניתן לנייד אותו ועוד.
• שקיפות מלאה בניהול – בכל עת, ניתן לראות כיצד קופת הגמל שלך מנוהלת, מהם רווחיה ומה היו ביצועיה בתקופות שונות בעבר.
• הורשה – במקרה שהחוסך נפטר, חלילה, לפני גיל 75 – רשאים מוטביו להמשיך לחסוך בקופת הגמל בתנאים המקוריים שלה, או למשוך את הכספים שנצברו בתנאי התיקון (15% מס על רווחי הון), או למשוך קצבה מכספי הקופה, עם פטור מלא על תשלומי מס לקצבה זו.
חבל לחכות – נצלו את הטבת החיסכון עוד היום, ותרוויחו עוד שלושה טיולים בחו"ל בתקופה הפרישה!
על מנת ליהנות מהתנאים המועדפים לאחר הפרישה – חשוב להתחיל לחסוך כבר היום. החיסכון בקופת גמל עשוי להציע רווחים גבוהים יחסית לכל אפיק חיסכון אחר (בניהול טוב, כמובן), הטבות במיסוי לחוסכים – וביחד עם כל אלה, יותר שקט ושמחה לשנות הפנסיה הנינוחות. בדקו זכאותכם ליהנות מתנאים מועדפים לחיסכון בקופת גמל – ואפשרו לעצמכם שנות פרישה מרווחות!
(כתבה זו התפרסמה במקור באתר ריאלי).