טיפים להתנהלות כלכלית נכונה
1 באוגוסט 2019 | זמן קריאה 1 דקותהתנהלות כלכלית נכונה דורשת הגדרה ברורה של מסגרת התקציב והתייחסות למשק הבית כמו עסק לכל דבר ועניין. החל מבדיקת הכנסות ועד קיצוץ הוצאות: כך תעשו זאת נכון

שמירה על תקציב מאוזן עוזרת להימנע מחובות ותשלומים ולמעשה משפרת את איכות החיים. אם מתנהלים נכון מבחינה כלכלית, אפשר לחסוך ולהגשים חלומות בתהליך הדרגתי שהופך להרגל קבוע. מצד שני, קל להגיד וקשה לעשות ולכן כדאי גם להכיר טיפים פרקטיים להתנהלות כלכלית מן הסוג הזה.
הנה כמה המלצות שרלוונטיות לכל משקי הבית ויכולות לעזור לכם לצאת מהמינוס:
- בדקו כמה כסף באמת נכנס
התייחסו להכנסות של כל משק הבית לפני שאתם מגדירים את מסגרת התקציב והתייחסו אליו כמו עסק לכל דבר ועניין. זה אומר שאתם צריכים להיעזר בדוחות שמגיעים מהבנקים, מחברות כרטיסי האשראי ומחברות הביטוח ולא להתעצל לקרוא גם את האותיות הקטנות בתלושי השכר שהמעסיק שולח כל חודש. אם אתם עצמאיים, הפרידו בין הוצאות העסק והבית ונסו לבדוק כמה כסף באמת נשאר אצלכם בסוף השנה.
בדיקת ההכנסות מתייחסת לסעיפים כגון שכר מעבודה או מקצבת פנסיה, קצבאות ותמיכה מהממשלה, הכנסה משכירות, תמיכות אחרות, מתנות ובונוסים. מבחינה מעשית, אתם יכולים להזין את כל הנתונים לקובץ אקסל כדי לקבל תמונת מצב מדויקת או להיעזר באפליקציות שמיועדות לכך.
- צמצמו את הוצאות ניהול הכסף
האמת שהתנהלות כלכלית נכונה לא בהכרח אומרת ויתור על דברים שאתם אוהבים לעשות. אם למשל תבדקו כמה עולה לכם לנהל את הכסף שנמצא אצל הבנקים, אולי תגלו שיש המון מרווחים שאותם אפשר לצמצם.
הוצאות ניהול הכסף מורכבות מחיסכון, השקעות והחזרי הלוואות וחובות. בתוך כך, כדאי לבדוק מדי חודש האם קיימת הפקדה קבועה לחיסכון או ניירות ערך ומה הגובה של כל הפקדה לחיסכון פנסיוני פרטי.
בהמשך, צריך לברר לגבי עמלות ניהול חשבון בנק וכרטיסי אשראי ולהתייחס כמובן להחזרי הלוואות וריביות על המינוס. במידה ואתם בחריגת יתר, יכול להיות שמשתלם לעבור בנק או לפחות להתמקח על תנאי ההחזר והריביות.
- הדקו את החגורה
אצל כל משפחה מגיע שלב שבו אין ברירה אלא להדק את החגורה. אם ההכנסות לא עומדות לעלות בקרוב וגם אין יותר מדי איפה לצמצם את הוצאות ניהול הכסף, מה שכדאי לעשות הוא לחלק את ההוצאות הקיימות לקטגוריות ולבדוק איפה אפשר לחסוך.
התנהלות כלכלית נכונה מבוססת על הפרדה בין הוצאות מגורים, מחיה וקניות, נסיעה ורכב וכמובן פנאי ובילוי. ההפרדה הזו חשובה כי כך תגלו שקשה לצמצם את הוצאות המגורים בלי להיכנס למהלך רחב של מעבר דירה או מיחזור משכנתא, בעוד קל הרבה יותר לצמצם הוצאות על ביגוד וטיפוח או על שימוש ברכב פרטי.
לבסוף, כל מה שיישאר לכם לעשות זה לבדוק את השורה התחתונה ולוודא שההכנסות גבוהות יותר מההוצאות כי רק כך אפשר לסגור את החוב ולהגיע לאיזון המיוחל.