פיננסים

מתכננים חתונה? הנה כל מה שלא חשבתם עליו

המקום והמועד משפיעים על מחיר החתונה בדיוק כמו התקליטן, חבילת הצילום וירח הדבש. אז מה הסכום הממוצע שאותו ייגבה כל ספק ועל מה כדאי לחשוב מראש? הנה המדריך המלא

מתכננים חתונה_ הנה כל מה שלא חשבתם עליו header

נכון לשנת 2017, חתונה ממוצעת עם 300 מוזמנים תעלה 100-130 אלף ש"ח. כמובן שניתן לבחור אלטרנטיבות זולות ולחסוך עשרות אלפי שקלים או לחילופין ללכת על הטוב ביותר ולפרוץ את מסגרת התקציב, אך זהו הסכום ההגיוני שאליו צריך להיערך. עם זאת, הבעיה מתחילה עם שורה ארוכה של הוצאות שאותן רוב בני הזוג לא לוקחים בחשבון.

מהאמור לעיל אפשר להבין כיצד תעשיית האירועים בישראל מגלגלת מעל 13 מיליארד שקל בשנה. לפי הערכות, כ-140 אלף אירועים מתקיימים בארץ בכל שנה קלנדרית וכל אולם מארח כ-200-220 אירועים. קצב הצמיחה של הענף הגיע ל-6% בשנים האחרונות וכשליש מהאירועים הם חתונות.

בנוסף, הנתונים מראים שמעל 70% מאירועים מתקיימים בין ל"ג בעומר לראש השנה. אלו גם דברים קטנים שכדאי לחשוב עליהם, כי בסופו של דבר יש להם השפעה על המחיר.

הנוסחה שתחשב עבורכם את מחיר החתונה

ראשית, צריך לזכור שמעל 60% מתקציב החתונה מוקדש לתשלום על המקום והקייטרינג. לזה יש להוסיף את מועד החתונה ואת פערי המחירים בין הקיץ והחורף, בין ימי ראשון וחמישי ובין שישי בצהריים לשלישי בערב.

לשם השוואה, חודשים ספטמבר עד אוקטובר נחשבים ליקרים ביותר בעונת החתונות. חתונה ביום חמישי תעלה לכם כ-15%-30% יותר ובאזור השרון ותל אביב יקר מאשר בצפון ובדרום. כמו בכל הוצאה אחרת, המחיר הוא פונקציה של צרכים אישיים וסדר עדיפויות.

שנית, כדאי לחשוב על התקציב כבר כאשר עורכים רשימת מוזמנים ראשונית. הדרך הנכונה לתכנן תקציב היא להשתמש בנוסחה של מספר מוזמנים כפול מחיר המנה ובחיבור עלויות הספקים. לסכום הסופי שאליו תגיעו מומלץ להוסיף עוד 10% להפתעות של הרגע האחרון וניתן להוזיל עלויות אם מתמקדים באלמנט ספציפי שיהפוך את החתונה למיוחדת ובו משקיעים את רוב המשאבים. כמו כן, בני הזוג צריכים להחליט בינם לבין עצמם על מה לוותר ועל מה להתפשר ובמידת הצורך להיעזר במארגן חתונות עם ניסיון וקשרים.

לגזור ולשמור: רשימת הוצאות לפי ספקים

היכרות עם המחיר הממוצע לכל ספק באירוע מהסוג של חתונה תמנע מכם הפתעות לא נעימות. הבסיס לתכנון התקציב הוא מחיר מנה, וכאן יש להיערך להוצאה של 250-400 ש"ח לאדם עבור האוכל ועוד 18-35 ש"ח לאדם עבור האלכוהול.

מכאן והלאה יישארו לכם הוצאות גדולות שלא קשורות ישירות למספר המוזמנים. חבילת צילום ממוצעת תעלה לכם 10-15 אלף ש"ח, תקליטן טוב יגבה עוד 5-10 אלף ש"ח ושירותי הגברה ותאורה יעלו 3-9 אלף ש"ח. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא תמיד משתלם לרכז את שלל השירותים הללו מול חברה אחת וכדאי לאסוף לפחות 2-3 הצעות מחיר שונות לפני שמקבלים החלטה.

עוד הוצאות שתצטרכו לחשוב עליהן כוללות 4-15 אלף ש"ח לעיצוב האולם ובסביבות 4,000 ש"ח עבור אטרקציות לאורחים. בין לבין תשלמו כ-5-15 אלף ש"ח על שמלת הכלה, 2-4 אלף ש"ח על טיפוח, איפור ושיער וכ-2-5 ש"ח בממוצע לכל הזמנה לאורחים.

זה המקום להזכיר שוב שבחתונות אין כמעט גבול לכמות הכסף שאותו אפשר להשקיע. תמיד תמצאו אטרקציות יקרות יותר, תקליטנים מיוחדים שיפעילו את הקהל והזמנות אינטראקטיביות שעולות מאות שקלים ומדווחות לכם בזמן אמת על נתוני הגעה. מנגד, כמעט בכל הוצאה אפשר גם לחסוך בהוצאות והתפקיד שלכם הוא לתכנן את האירוע בהתאם למסגרת התקציב.

מה קורה אחרי שבירת הכוס?

ההוצאה על החתונה לא מסתיימות ברגע שהחתן שובר את הכוס. סביר להניח שתרצו להמשיך מהאולם לבית מלון, לקחת חופש מהעבודה כדי לצאת לירח דבש ולקחת משכנתא כדי לקנות בית חדש או הלוואה לריהוט הדירה הקיימת. הטעות הנפוצה היא להתעלם מההוצאות האלה ולחשוב עד תאריך האירוע בלבד, בעוד בפועל הן אלו שמטות את הכף וקובעות האם מדובר בהצלחה כלכלית או בכישלון פיננסי.

חשבו מראש איך ייראו השבועות הראשונים אחרי החתונה. הכניסו את ירח הדבש לתקציב בעמודת ההוצאות והורידו את ההכנסות בגין היעדרות מהעבודה. במקביל, התחילו לבדוק אפשרויות לנטילת הלוואות ותכננו גם את לוח הזמנים. במידה ואתם בונים על המתנות מהחתונה, זכרו שתמיד יש הפתעות והן לא תמיד נעימות. גם בהקשר הזה כדאי לקחת עוד מרווח ביטחון של 5%-10% בין התכניות המוקדמות לבין הביצוע בפועל ולהימנע מחריגת יתר בחשבון הבנק שתלווה אתכם לעוד הרבה שנים קדימה.

לסיכום, חתונה היא אירוע מורכב שדורש מכם הוצאה כספית לא מבוטלת. את רוב ההוצאות תוכלו להחזיר בעזרת האורחים וההורים, אך עדיין יש לכם תפקיד חשוב בתכנון המוקדם. השקיעו בתכנון הנדרש ופצחו את הנוסחה שמתאימה לאירוע ולטעם האישי שלכם כבני זוג. כך תיהנו לא רק מהצעידה לחופה אלא גם מכל מה שקורה לאחר שבירת הכוס.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
לפרטים נוספים

רוצה לדעת עוד? צור איתנו קשר ונחזור אליך בהקדם!

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.