בריאות

איך מתמודדים עם תפרחת חיתולים?

תפרחת חיתולים מטרידה הורים רבים ועוד יותר את התינוקות. למה היא נגרמת, מה עושים כדי למנוע אותה והאם מדובר בגזירה משמיים? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הנושא

איך מתמודדים עם תפרחת חיתולים?

הורים לתינוקות מגלים מהר מאוד את הנושא של תפרחת חיתולים. זו תופעה נפוצה שמתרחשת אצל שליש מהילדים עד גיל שנה, והיא גורמת הרבה סבל לכל המעורבים. מבחינה פיזיולוגית, מדובר בתגובה אלרגית ששכיחה באזורים שאותם מכסה החיתול למשך רוב שעות היום. בפועל היא באה לידי ביטוי בפריחה אדומה מתחת לחיתול ובתפרחת באזור הקפלים במפשעה וסביב החריץ בעכוז.

יש כמה תסמינים שבעזרתם ניתן לזהות שאכן מדובר בתפרחת חיתולים ולא בבעיה אחרת. ראשית, היא מלווה בגירוי ואדמומיות רק באזור שמכוסה על ידי החיתול. שנית, התפרחת לרוב כוללת גם שינוי מסוים בהתנהגות של התינוק. תינוקות שסובלים ממנה הופכים להיות חסרי מנוחה בזמן החלפת חיתול, בוכים כאשר נוגעים באזור האדום ואף מביעים חוסר שביעות רצון כאשר רוחצים אותם.

למה נגרמת תפרחת חיתולים?

אי אפשר להתמודד עם תפרחת חיתולים בלי להבין מה גורם לה. כיום כבר ברור שהיא עלולה להיגרם מכמה סיבות שונות וזיהוי מדויק של הסיבה הוא תנאי להתמודדות מוצלחת. הסיבה השכיחה להופעת התפרחת קשורה לגירוי ממגע עם הפרשות התינוק, כמו במהלך חשיפה ממושכת לשתן או צואה. בתוך כך, קיימים גורמים שמגבירים את הסיכון לתפרחת ובהם שלשולים, שינוי בתזונה שמביא לגידול במספר היציאות, החלפה לא סדירה של חיתולים ומריחת חומרים לא מתאימים וללא בקרה.

עוד סיבות להופעת תפרחת חיתולים הן שפשוף, גירוי ממוצר חדש, זיהום פטרייתי, עור רגיש וטיפול אנטיביוטי. כל בגד צמוד מדי עלול לגרום לשפשוף של העור ולהופעת התפרחת, וכך גם מוצרים חדשים שהעור מפתח אליהם תגובה אלרגית – גם בלי קשר לחיתול. בנוסף, כדאי להורים לזכור שלחלק מהתינוקות יש עור רגיש ולברר האם טיפול אנטיביוטי מסוים שמומלץ על ידי רופא הילדים עלול להביא להופעת האדמומיות.

מניעה, פתרון והתמודדות

טיפול ביתי מעלים תפרחת חיתולים באחוזים גבוהים גם ללא צורך בפניה לרופא. מומלץ להקפיד להחליף חיתול מיד לאחר עשיית צרכים, לשטוף את עור התינוק במים חמימים ולרחוץ אותו באופן יום יומי. מנגד, לא כדאי להשתמש במוצרים שמכילים סודה לשתייה, בקרמים שמכילים סטרואידים או בסבונים ומגבונים שמכילים אלכוהול וחומרי ריח.

יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות כדי למנוע תפרחת חיתולים. כדאי להתרגל להחליף חיתוך מלוכלך בהקדם גם אם מדובר בשעות הקטנות של הלילה, לייבש את עור התינוק במגבת אך מבלי לשפשף יותר מדי ולא לשים את החיתול במהודק. במידה ואין שיפור לאחר כמה ימים של טיפול ביתי, רצוי לשוחח עם הרופא המטפל ולעדכן אותו לגבי פריחה חמורה, דימום או קילוף ועלייה בחום.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
לפרטים נוספים

רוצה לדעת עוד? צור איתנו קשר ונחזור אליך בהקדם!

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.