צרכנות

לנהוג אחרי גיל 60 בביטחון של בן 30

בואו נשים את הדברים על השולחן: הבריאות שלנו כבר לא מה שהייתה, ואף אחד לא יכול להבטיח לנו שלא יקרה לנו כלום כשאנחנו על הכביש. איך ממשיכים לנהוג בלי להסתכן גם בגיל השלישי?

לנהוג אחרי גיל 60 בביטחון של בן 30

גם נהגים שצברו אלפי שעות כביש ומחשיבים עצמם זהירים ומנוסים יודו: זה לא מה שהיה פעם. מגיל 60 פלוס מינוס, איכות השמיעה יורדת, איכות הראייה יורדת, והגוף מגיב לאט יותר לכל מיני סיטואציות.

"אני על הכביש מגיל 17 וחצי", מספר שמעון וקנין מגבעתיים, שחגג את יום הולדתו ה- 71 בשבוע שעבר. "תמיד אמרתי שלגיל אין משמעות עבורי: אני שוחה, רץ מדי בוקר, משחק סקווש. נראה צעיר לגילי. אפשר לומר שמאז שיצאתי לפנסיה אני לא מפסיק להתרוצץ – אשתי ואני מוציאים את הנכדים מהגנים, נוסעים לקונצרטים, מטיילים.

אבל לפני חודשיים כל האידיליה הזו נקטעה: חזרנו בלילה מיום ההולדת של הנכדה שלנו בצפון, ובערך באמצע הדרך קלטתי שאני לא מרגיש את יד שמאל. כבר עברתי אירוע לב בעבר, ככה שמיד הבנתי מה קורה לי. אבל בניגוד לפעם הקודמת הפעם הייתי על הכביש. עצרתי, כולי מזיע ובקושי נושם, אשתי היסטרית לגמרי, מתקשרת למד"א, לא מצליחה להסביר להם איפה אנחנו, ואני? אני לא יכול אפילו לדבר. סיוט.

אין איך לתאר את הרגעים הארוכים האלה של הפחד והחוסר אונים. לקח המון זמן עד שהגיעו ופינו אותי משם לבית חולים. 20 דקות על פי מד"א, נצח לפי השעון הפרטי שלי. בסוף חזרתי לעצמי, אבל הביטחון בכביש – לא חזר.
תודה לאל, אחרי כמה שבועות חזרתי לאט לאט לעצמי ולפעילויות הקבועות שלי, אבל לנהיגה, עד היום, לא הצלחתי לחזור.

הבעיה היא שאני מאוד מאוד אוהב לנהוג, והבנתי שאני לא מתכוון להפקיע מעצמי את הזכות הזאת. רק עם כוכבית קטנה: הפעם אני אעשה את זה אחרת, אני אעלה על הכביש עם איזשהי רשת ביטחון, גלגל הצלה שיתמוך בי באירוע לא צפוי, כמו אירוע הלב שעברתי" .

מודעות. הצעד הראשון לפתרון

"צחקתי ואמרתי לאשתי – חבל שאני לא יכול לשכור לי עוזר, איזה קצין קרבי צעיר וערני שאפשר לסמוך עליו, שיישב לידי באוטו, יחלץ אותי אם פתאום אחוש ברע, או יזמין לי גרר אם שוב דפקתי את האוטו בלי לשים לב – ואם הוא כבר שם, שיזכיר לי למלא את הסוללה של הנייד, כי אני כבר לא מצליח לזכור הכל… צחקתי, כמובן.
אבל היא אמרה: כן, אתה דווקא יכול. ואז היא סיפרה לי על הכפתור".

"הכפתור": העוזר האישי שלכם ברכב

הכירו את ה"כפתור": טכנולוגיה מהפכנית כחול לבן של חברת "קוברה". מרגע שהתקנת אותה ברכב אתה אף פעם לא לבד, "הכפתור" היא מערכת קטנה, קומפקטית ופשוטה שמתפקדת כמערכת חירום לכל דבר. היא מחוברת למוקד אנושי מקצועי 24/7, שעונה תוך 30 שניות לכל בעיה שאתה נתקל בה במהלך הדרך – בין אם זה תקר בגלגל, בעיה בריאותית או חס וחלילה תאונה.

בנוסף, המערכת מצויידת בחיישנים המזהים באופן אוטומטי כל מקרה של תאונה או התהפכות של הרכב ושולחת איתות באופן מיידי למוקד אנושי שתמיד תמיד פתוח, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. ההתרעה מתבצעת באופן עצמאי וללא צורך בתפעול מצד הנהג, ומיד אחריה המוקדנים שיושבים בחדר הבקרה של "הכפתור" מזעיקים את כוחות ההצלה למיקום המדויק של הזירה, ובמקביל מנסים כל העת ליצור קשר ולשוחח עם הנהג. הפעולה הזו התבררה לא פעם כהבדל בין חיים ומוות בזמן אמת.

וזה ממש לא הכול, לקוחות מערכת הכפתור יכולים לקבל:

שירותי גרר או ניידת חילוץ כאשר ישנה תקלה טכנית ברכב.

סיוע אנושי בניווט.

קישור טלפוני לשיחות דחופות אם נגמרה לכם הסוללה של הנייד.

ניהול אירוע התאונה ע"י נציג מקצוע ושליחת מונית לזירה.

אפליקציה שמספקת יתרונות כמו: איתור מיקום הרכב למקרה ששכחתם איפה חניתם, הודעת SMS על גרירת הרכב, התראה על בעיות מכניות ועוד.

באירופה, התקנת מערכת כזאת – שם היא נקראת eCall – היא כבר חובה עבור כל רכב שיעלה על הכביש החל משנת 2018 . פה, אצלנו, זו עדיין לא חובה – אבל המערכת נקנית בקצב אדיר; תורמת לכך העובדה שמחירה שווה לכל כיס, שהשימוש במערכת הינו ללא כל התחייבות מצד בעל הרכב (ניתן להפסיק את השימוש בכל עת) ושהיא מתאימה לכל רכב. ההתקנה אגב, מתבצעת על ידי מתקין מוסמך מטעם החברה ונעשית בבית הלקוח.

אנחנו חייבים את זה לעצמנו

אם יש משהו שאנחנו כבר יודעים ממרום שנותינו, זה ש"לי זה לא יקרה" הוא משפט מסוכן מאוד. כבר למדנו שההפך הוא הנכון, ועל אחת כמה וכמה על הכביש: אנחנו חייבים להכיר את הסכנות והבעיות שעלולות לארוב לנו שם, ולמצוא דרכים להתגבר עליהן. כדי שנמשיך ליהנות מהנכדים שלנו, מטיולים, סרטים וקונצרטים. מהחיים!

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
לפרטים נוספים

רוצה לדעת עוד? צור איתנו קשר ונחזור אליך בהקדם!

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.