ויטמינים לשיער – מינרלים לשיער בריא
21 במאי 2017 | זמן קריאה 2 דקותהאם גם את סבלת מנשירה חזקה לאחר הלידה?

בעבר גרסו כי בכדי להיערך לתקופה שלאחר הלידה מומלץ לנשים בהריון לפעול לחיזוק השיער עוד במהלך ההיריון, כמו גם בחודשים שלאחר הלידה. עוד סברו כי יש להקפיד על צריכת מזון בריא, עשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמיני B , גופרית, סידן, אבץ, ברזל ועוד. אמנם מידע זה נכון, אולם כיום הוא בהחלט רלוונטי לכל אישה (ואפילו גבר) במהלך כל תקופות חייה במידה והיא מעוניינת לדאוג לשיערה.
החיים בעולם המערבי משפיעים על כל מערכות גופינו- על התפקוד התקין, היכולות ועל סבילות הגוף. אנחנו אוכלים אוכל מתועש מהונדס מעובד, החסר את הנוטריינטים הטבעיים שלו. אנחנו בסטרס כל הזמן שגורם לאיבוד מרכיבים וספיגה לקויה של חומרי ההזנה לגוף. ובעקרון אנחנו פשוט מתעללים בגוף שלנו במרבית מהזמן.
ומה את עושה מעבר לויטמינים לשיער?
האם את אוכלת נכון?
שותה מספיק מים?
משלבת פעילות גופנית?
נרגעת בסוף כל יום?
השאיפה הטבעית של גופינו היא לשמור על הומוסטאזיס- איזון בין האדם לבין עצמו ובין האדם לסביבתו. אם את מבצעת את כל הפעולות הנ"ל המסייעות לגופך בפעילותו התקינה , זה בהחלט גם יעזור לך במלחמת ההתשה מול שערך- הנשירה שלא מפסיקה, השיער שנשבר ולא אורך, והדילול הנראה לעין.
ויטמינים לשיער ומינרלים כמותם קטנה במזון ואף נוטים לומר מזערית, אולם זהו לא סוד כי הינם משחקים תפקיד חשוב וחיוני במגוון פעולות הגוף ולעיתים חוסר אף יכול להוביל ליציאה מאיזון, ולהוביל לסימפטומים שונים הפרעות או מחלות.

איך ויטמינים לשיער יכולים לסייע לך?
השיער ממוקם בפריפריה שלנו וצומח מתוך שכבת הדרמיס של העור. כל מצבי הגוף משתקפים היטב בשיער ובעור שלנו- את עייפה? לא אוכלת טוב? בלחץ או סתם מצוברחת… הכל נראה כתמונת ראי בנשירת השיער, מראה השיער, המרקם שלו וצורתו. לכן עלייך לשקול שימוש בויטמינים לשיער על מנת לחזק אותו, לשמור עליו, ולספק לו את כל הויטמינים והמירלים שהוא זקוק להם על מנת שיראה יפה ובריא.
מהם הויטמינים והמינרלים החיוניים לשיער?
ויטמין D – כיום מחקרים רבים בתחום מראים כי אחראי ולוקח חלק במחזור חיי השערה, קצב צמיחת השיער וחוזקו. כמו כן חיוני לשמירת איזון במצבים של מחלות אוטואימוניות.
ויטמין B- חשוב בהשפעה על מתח ונטרול הורמוני דחק, וכן מהווה חומר גלם ליצירת האנרגיה. מחסור קיצוני בוויטמינים מקבוצת B – בעיקר חומצה פולית, ביוטין, B12, ו-B6 , עלול לפגוע בסמיכות השיער ובאיכותו ובכך לגרום לנשירה.
ויטמין C – משפר את זרימת הדם, תורם לגמישות כלי הדם ולהעברת רכיבי תזונה חיוניים לזקיקי השערה.
מינרל גופרית- (סולפה) יוצר קשרים דיסולפידים בחלבוני הקרטין בשערה, נותן את המבנה הצורה וחוזק השערה.
מינרל מגנזיום – תורם להרפיית שרירים ודפנות של כלי דם ובכך משפר הזנה לזקיקי השערה.
מינרל אבץ – אחראי על שכפול תאים, איזון הורמונאלי, ספיגה של ויטמינים וסינתזה של חלבונים. לכל אלה השפעה חיונית על צמיחת השיער, כאשר חוסר בו גורם לנשירה ועיכוב בצמיחה.
מינרל נחושת – חוסר בנחושת גורם לשבירות שיער, כאשר השיער בעקבות זאת לא מצליח לצמוח ולהתארך. בנוסף הנחושת חיונית בעת בניית פיגמנט המלנין של צבע השערה.