תיזהרו בחופשה הקרובה – חוקי התעבורה המוזרים בעולם
8 ביולי 2018 | זמן קריאה 1 דקותמי שנוסע עכשיו לחו"ל ומתכנן לשכור רכב כדי לבלות עם בני הזוג, המשפחה או הילדים צריך להכיר את חוקי התעבורה המקומיים. במאמר הבא נציג כמה חוקים שלא ידעתם על קיומם ושעלולים להפתיע אתכם

תקופת הקיץ קורצת לישראלים שרוצים לצבור חוויות משותפות ולבלות עם בני הזוג והמשפחה. זה בדיוק הרגע לארוז מזוודה, למצוא יעד אטרקטיבי ולרענן את השגרה עם חופשה מעבר לים.
כמו כן, ניתן לתאם מראש אופציה של השכרת רכב בחו"ל ולהגיע ממקום למקום בלי תלות בתחבורה ציבורית. הבעיה היחידה היא שבחלק מהמקומות בעולם יש חוקי תעבורה מוזרים, אז חשוב מאוד להכיר אותם.
איפה אסור לשתות מים ומי חייב לקנות ערכת ינשוף?
בקפריסין למשל אסור לאכול או לשתות בזמן שנוהגים. זה כולל את כל סוגי השתייה לרבות מים ועלול להטעות אתכם בנסיעות ארוכות. למעשה, נשנוש של חטיף בזמן הנהיגה יגרור אחריו קנס של 85 אירו וכמובן שאפשר להימנע מזה בקלות אם מקפידים לערוך הפסקות יזומות גם בשביל הנהג.
קפריסין היא יעד מבוקש בקרב ישראלים ויש עוד חוק שקשור לענייני תעבורה וכדאי לקחת בחשבון – כמו זה שקובע שאסור לעשות תנועות מגונות כלפי נהגים אחרים. אם תעשו תנועות כאלה והאזרחים המקומיים ירגישו שזה מופנה אליהם אישית, הם עלולים להזמין לכם שוטר ולחייב אתכם בקנס לא מבוטל ולא נעים.
לשם השוואה, המצב בצרפת חמור יותר ושם מחייבים כל נהג להסתובב עם ערכה שכוללת משאף לבדיקת רמת האלכוהול. החובה להחזיק ערכת אלכוהול מן הסוג הזה מוטלת על נהגי רכבים ואופנועים כאחד והיא מבלבלת המון תיירים. נהגים שלא מחזיקים בערכה מקבלים קנס מיידי של 17 דולר ומבטים מופתעים משוטרי התנועה.
שמירה על היגיינה ומילוי דלק – שלב הקנסות
יש מדינות שבהן הנושא של היגיינה חשוב בצורה קיצונית, כמו ברוסיה שם יחייבו אתכם לצחצח את פנים הרכב בנסיעות ארוכות וקצרות כאחד. אם לא תעשו זאת, שוטרי התנועה של פוטין עלולים להטיל עליכם קנס לא הגיוני שעומד על כ-62 דולר ולגרור אתכם להוצאות משפט מיותרות.
חוץ מזה, המון תיירים בוחרים לטוס לגרמניה בשביל לשכור רכב ולנהוג כאוות נפשם על האוטוסטראדות המפורסמות – האוטובאן. במקרים כאלה תצטרכו לוודא שיש לכם מספיק דלק במכל, כי במידה והוא ייגמר ותיאלצו לעצור בצד זה יהיה כרוך בעבירה על החוק. מבחינת הרשויות בגרמניה, דלק שאזל מהווה סיבה שלא לצורך לעצירה בצדי כביש מהיר והאחריות היא שלכם כנהגים.
אם כבר הגעתם לאירופה ושכרתם רכב לטיול מחוף לחוף, אולי תרצו לבקר בשבדיה. שם לא מצפים מכם לאותת לנהגים אחרים שהאורות שלהם דולקים במהלך היום, כי על פי החוק כולם מחויבים לנסוע עם אורות דלוקים במשך 24 שעות ביממה.