בריאות

פשוט לישון – כי זה מגיע לכולנו

כ-30% מהישראלים סובלים מהפרעות שינה – אפשר לקרוא לזה מגפה. מהן הפרעות שינה? ממה הן נגרמות? איזה השלכות יש להן? מהן שיטות הטיפול הרווחות כיום, ומהו הפתרון האמיתי שמציעה סדנה ייחודית בתחום? זה הזמן להתעורר ולטפל נכון כדי שתוכלו פשוט לישון.

820×320 – 5

הפרעות שינה – מגפה שאי אפשר להתעלם ממנה

אנשים רבים בישראל ובעולם כולו סובלים מהפרעות שינה. מסקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה עולה כי כ-30% מהנשים וכ-20% מהגברים באוכלוסייה הבוגרת חווים קשיי הירדמות, נדודי שינה או הפרעות שינה לסוגיהן. אצל 20% מהם זה קורה לפחות פעם בשבוע, וככל שהגיל עולה, כך הבעיה מחמירה. הנתונים הללו מצביעים על תופעה רחבת היקף, שלא כולם מודעים אליה, לא כולם מודים בה, אך לא ניתן להתעלם ממנה. במקרה הקל – איכות החיים נפגעת, במקרה הקשה – נגרם נזק לבריאות, ובכל מקרה זהו ויתור על שינה רגועה ונעימה, שמאפשרת לאדם לקום ליום חדש רענן ומלא חיים. חלק מהאנשים מתמודדים עם הבעיה בעזרת טיפולים תרופתיים (בעיקר כדורי שינה), טיפולים פסיכולוגיים או אלטרנטיביים. עבור אחרים שאינם מטפלים בהפרעת השינה שלהם באופן אקטיבי, זוהי כבר דרך חיים – הם כבר רגילים להיות עייפים, לא מרוכזים ולחוצים מהמחשבה על הלילה הבא.

אישה לא נרדמת

למה ולמי זה קורה?

להפרעות שינה יש מגוון גורמים. הן יכולות לנבוע כתוצאה ממחלות, כאבים כרוניים, חוסר איזון הורמונלי או שינויים הורמונליים, משקל יתר, מתח ולחץ, מחשבות טורדניות, שינויים בשגרה, מצבי ג'ט לג, הפרעות בשעון ביולוגי, תנאי שינה בעייתיים (כמו מזרן או כרית שאינם נוחים) ועוד. אין פרופיל אחד להפרעות שינה ואין גיל ספציפי בו הן מופיעות. אמנם הן מאפיינות יותר אנשים מגיל 40 ומעלה, אך לעיתים השיבושים במנגנון השינה מתחילים כבר מגיל צעיר, בעיקר בתקופות לחץ, לאחר הולדת הילדים והכניסה לקצב חיים מסחרר כדי להספיק הכול – קריירה, לימודים, משפחה, תחביבים, בילויים, חברים ועוד. אצל חלק מהאנשים מנגנון השינה אינו שב לתיקונו, והתוצאה היא – שנים רבות של איכות שינה ירודה.

איך מזהים הפרעת שינה ומהן ההפרעות הנפוצות?

קיימים סוגים ומאפיינים שונים של הפרעות שינה. ישנם אנשים שסובלים מנדודי שינה, שאינם מצליחים להירדם  במשך למעלה מחצי שעה, כאשר התופעה חוזרת על עצמה לפחות 3 לילות בשבוע. ישנם כאלה שמתעוררים פעמים רבות במהלך הלילה ומתקשים להירדם בחזרה, ויש מי שנוטים להתעוררות מוקדמת. בכל המקרים מדובר בשינה שטחית שאינה מספקת, ואשר גורמת לתחושות עייפות וישנוניות למחרת.

בין הפרעות השינה הנפוצות נמנות:  אינסומניה – נדודי שינה, מחזורי שינה קצרים ויקיצות חוזרות ונשנות, סיוטי לילה, דיבור מתוך שינה, הפסקת נשימה ועוד.

בחור שלא נרדם

הפרעות שינה פוגעות באיכות החיים ובבריאות

הפרעות שינה יוצרות לפני הכול מצב של מצוקה, הן במהלך הלילה והן ביום שאחרי. אנשים שסובלים מהפרעות שינה חווים בלילה בדידות קשה, כשהם מצויים לבדם במאבק להירדם בעוד כל הסובבים אותם ישנים ברוגע. המצוקה ממשיכה ביום שלמחרת, כשהם חשים עייפים, ישנוניים, לא מרוכזים, ושוב – הסביבה לא ממש שותפה לכך ואף אחד לא באמת מבין.

הפרעות שינה עלולות להסב נזק לבריאות. שינה בלתי מספקת ולא איכותית יכולה להוביל  לבעיות ומחלות כגון: היחלשות המערכת החיסונית, עלייה בייצור הורמוני דלקת והגברת תהליכים דלקתיים, שינויים בתפקוד כלי הדם, סיכון מוגבר לעלייה בלחץ הדם, סטרס נפשי והתפתחות של מחלות לב ושבץ.

אז מה עושים?

מה עושים כדי שזה ייפסק? בסופו של דבר, קשה לשרוד הפרעות שינה לאורך זמן, לכן אנשים רבים הסובלים מהן תרים אחר פתרונות שונים שיושיעו אותם. לכאורה הדרך הקלה ביותר היא ליטול כדורי שינה, אך טיפול כזה אינו מומלץ לאורך זמן, הן מכיוון שלעיתים הוא מאבד מיעילותו עם הזמן והן בשל הנזק שכדורי השינה עלולים לגרום לבריאות. ישנם אנשים שנוטלים תרופות ללא מרשם או משתמים בצמחי מרפא, אך גם כאן היעילות מוגבלת ולמעשה אין פה חזרה טבעית למנגנון שינה תקין. יש מי שפונה לטיפול אלטרנטיבי כדוגמת דיקור סיני, ויש כאלה שבוחרים לעבור טיפול פסיכולוגי התנהגותי או לטפל בעצמם על ידי ניהול יומן שינה.

… ויש גם את אלה שבוחרים "פשוט לישון" – סדנה ייעודית וייחודית לטיפול בהפרעות שינה.

פשוט לישון – פתרון אמיתי להפרעות השינה

הפתרונות השונים הקיימים בשוק לטיפול בהפרעות שינה מבוססים בעיקר על כדורי שינה ותרופות לטיפול בהפרעות נשימה. פתרונות אלה אינם שיטתיים, אינם מטפלים בהפרעה עצמה אלא "עוקפים" אותה בעזרת עזרים חיצוניים שמקלים על המצב באופן רגעי. לעומת זאת, סדנת "פשוט לישון" שפותחה ע"י רופא המשפחה ד"ר עמרי בן עזרא והפסיכותרפיסטית והמנחה אורית רוזן, מציעה פתרון אמיתי וממוקד, המתקן את מנגנון השינה, ומאפשר חזרה לשגרת שינה מבורכת ללא שימוש בכדורי שינה.

בסדנה הנמשכת כ-4 שעות, המשתתפים לומדים מהם תסמיני הפרעות השינה, מהו מנגנון השינה ואופן עבודתו, ורוכשים כלים בעזרתם יוכלו לכוון מחדש את המנגנון ולשוב לשגרת שינה איכותית ורציפה – חלומו של כל אדם שסובל מהפרעת שינה.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
לפרטים נוספים

רוצים לחזור לישון? הזינו פרטים ויועץ יחזור אליכם בהקדם:

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.