5 טיפים להפוך את הדירה לכוך חם ונעים
25 בדצמבר 2017 | זמן קריאה 2 דקותאיטום קירות חוץ, בחירת אמצעי חימום מתאימים, החלפת מצעים, מעבר לתאורה חסכונית וביקורת חשמל. איך זה משפיע על החורף שלכם? הנה כל הפרטים

החורף בישראל מתחיל בנובמבר ונמשך עד מרץ-אפריל, אך בחודשים דצמבר, ינואר ופברואר יורדים 75% מכלל כמות המשקעים השנתית. למרות שזהו חורף סולידי בהשוואה למה שקורה בעולם, אין מנוס אלא להיערך אליו ולהפוך את הדירה למקום שנעים לשהות בו. כך תעשו זאת:
1. אטמו את קירות החוץ
רמת האיטום של קירות החוץ והציפוי קובעים באופן ישיר את הטמפרטורות שיקיפו אתכם בתוך הבית. אל תטעו לחשוב שאחרי שנכנסת לדירה וסגרתם את הדלת הקור נשאר בחוץ, כי ללא השקעה באיטום אתם צפויים לבזבז מאות שקלים בחודש על הסקה וחימום לא אפקטיביים.
יש כיום ציפויי חוץ מגוונים שיעניקו מראה מפתיע לדירה שלכם והגנה מושלמת מפני רטיבות ונזקים. הזמינו אנשי מקצוע לאיטום מחדש של הקירות והגג ולא תתחרטו.
2. השתמשו באמצעי חימום מתאימים
אי אפשר להפוך את הדירה לכוך חם ונעים אם לא משתמשים באמצעי חימום, אבל הבעיה היא שכיום ההיצע רחב ומבלבל. באופן עקרוני, אמצעי החימום הנפוץ והיעיל ביותר הוא עדיין המזגן. היתרונות שלו הם רמת בטיחות גבוהה, חימום מהיר וגמישות בהתאמה לחלל המיועד, אך החיסרון הוא עלות ראשונית גבוהה ונטייה לייבש את האוויר.
בחרו פתרון חימום שמתאים לכם ולמספר שעות השהייה בדירה ביממה. השוו בין מזגן, תנורי ספירלה, מפזרי חום, תנורי הלוגן ואינפרא אדום, רדיאטורים ומקרני חום או נסו לשלב אותם בחדרים השונים לפי דרישות בני המשפחה.
3. החליפו מצעים, כריות ושמיכות
המיטות שאליהן אתם נכנסים בלילות הקרים ובהן אתם מתעוררים בבקרים האפורים משפיעות על איכות החיים שלכם לכל אורך השנה ובעיקר בחורף. עכשיו זה בדיוק הזמן לקנות מיטה אורטופדית עם תמיכה לגב ולעמוד השדרה, להשקיע בכריות שתומכות בצוואר ולהחליף את המצעים הישנים בסט חדש ומלטף.
כמו כן, לא תוכלו להיות לגמרי מוכנים לחורף בלי שמיכה מחממת. תפקיד השמיכה הוא לשמור על חום הגוף ולכן ככל שהיא תהיה בעלת כושר בידוד טוב יותר, כך תרגישו חום ונעימות. את השמיכה בוחרים לפי המילוי ורצוי לתת עדיפות לחומרים טבעיים שמונעים הזעה.
4. עברו לתאורת פנים חסכונית
ההוצאה הישירה על חשמל בגין תאורה בחורף מהווה 10%-30% מהוצאת החשמל במשק בית ממוצע. הסיבה לכך היא שרובנו מבלים שעות ארוכות יותר בין כתלי הבית, מה גם שהשמש שוקעת מוקדם ויש יותר שעות חושך.
מצד שני, ניתן לצמצם את הצריכה עד מתחת ל-3% מהצריכה החודשית על חשמל ועדיין לשמור על אווירה מהנה ונעימה בחלל הפנים. בשביל לעשות זאת תצטרכו לבצע כמה התאמות ושינויים בתאורה: העדיפו נורות לד בחדרים המרכזיים, עברו לנורות ליבון באזורים שלא נמצאים בשימוש ונצלו את ההזדמנות כדי לוודא את תקינות תאורת החירום.
5. בצעו ביקורת חשמל
רטיבות חד פעמית במערכת החשמל הביתית עלולה להפוך את החורף שלכם לסיוט מתמשך. ותרו מראש על התענוג ותאמו ביקורת חשמל מקצועית. זה אמנם לא קשור ישירות ליכולת החימום של הבית, אבל שווה כל שקל.
הסיכון העיקרי הוא פעילות רבה של מערכת החשמל בחורף וחימום איטי של חוטי ההולכה. מטרת הבדיקה היא להתמקד בנתיכים ולוודא שאין מקום לתקלות. עלות ממוצעת של ביקורת חשמל עומדת על 500-900 ש"ח והיא נקבעת לפי גודל הבית, מספר החדרים, כמות השקעים וכמות הפיוזים בארון החשמל.