בריאות

משקפי מולטיפוקל. איך לקנות נכון?

משקפי מולטיפוקל אינם עניין זול. מדובר בעדשת משקפיים מתוחכמת הבנויה כך שבחלקה העליון קיים המרשם שלנו לרחוק, בחלקה התחתון נמצא המרשם שלנו לקרוב, ובאמצע – מרשם המתאים לטווחי הביניים. הכל בעדשה אחת שאמורה להיות "תפורה" בדיוק עבור המרשמים שלנו.

משקפי מולטיפוקל. איך לקנות נכון?

קיימות בשוק עדשות מולטיפוקל בכמה מאות שקלים – וגם בכמה אלפי שקלים. כיצד ניתן לבחור?

מסתבר, כי בסופו של דבר – כמעט תמיד הנטיה שלנו תהיה ללכת עם המלצת האופטומטריסט – והיא עשויה להיות יקרה מאוד ולא תמיד מוצדקת.

בשורות הבאות תלמדו מה חשוב ומה פחות חשוב בעדשת המולטיפוקל שלכם, מדוע עדשה מסויימת יקרה יותר מהשניה והאם המלצת האופטומטריסט היא אכן מקצועית או גם (בעיקר?) כלכלית.

איכות העדשה

איכות העדשה היא הפרמטר הראשון אליו יש לשים לב.

כידוע, לעדשת מולטיפוקל מבנה מיוחד – מבנה של תעלה במרכז העדשה ושטחים מתים משני צידיה. ככל שהתעלה רחבה יותר – כך שדה הראיה שלנו רחב יותר.

תמונה 2 – מבנה תעלה
עדשה איכותית תצטיין בתעלה רחבה במיוחד ותקל עלינו את חיי היומיום במחיצתה. עדשות זולות, לרוב, יסתפקו בתעלה צרה יותר. כלל האצבע אומר – עדשות חדישות (ויקרות יותר) הן לרוב פרי פיתוח מתקדם יותר ולכן מציעות תעלה רחבה ושדה ראיה רחב יותר.

פרמטר שני הוא טכנולוגיית הליטוש של העדשה. פעולת הליטוש היא זו שמקנה לעדשה את ה"מספרים" שלה, כלומר, למכונה נכנסת עדשה גולמית ללא כל מספר – ובסוף תהליך הליטוש היא "מקבלת" את המרשמים שלנו. עדשות מיושנות מלוטשות בטכנולוגיה של ליטוש קדמי, עדשות חדישות ומתקדמות מלוטשות בתהליך של ליטוש אחורי.

טכנולוגיית הליטוש האחורי מצליחה להשיג עדשות מדוייקות יותר, תעלות רחבות יותר המעניקות שדה ראיה רחב יותר, ובעלות מעברים נוחים בין אזורי העדשה (בין הטווחים קרוב-ביניים-רחוק). בעניין זה חשוב לדעת – לכל יצרן עדשות המכבד עצמו יש עדשות איכותיות יותר ואיכותיות פחות – כך שחשוב לבחור לא רק יצרן – אלא להבין איזו עדשה מהמגוון שלו אנחנו מקבלים.

התאמת העדשה לצרכים שלכם

כפי שכבר הבנתם, יש עדשות "פרארי" ויש מאזדה. וכמו בעולם הרכב – לא כולם זקוקים לפרארי. במהלך הבדיקה, על האופטומטריסט להבין מי אתם ומה הצרכים שלכם.

לאדם המבלה שעות בנהיגה יש צרכים שונים מאדם המבלה בקריאה או מאיש הייטק המבלה את עיקר זמנו מול מחשב.

לכל אחד מהם תתאים עדשה שונה. אצל אחד מומלצת עדשה עם תעלה נוחה יותר לטווח הרחוק, לאחר כדאי לקבל עדשה הנוחה יותר לקריאה, ולשלישי חשובים טווחי הביניים דווקא.

בהתאם לצרכים האישיים הספציפיים שלכם – תוכלו לעתים לקבל מענה מצויין דווקא בעדשות הזולות יותר.

מחיר העדשה

אין מנוס מלעסוק גם בכך… חלק מהתאמה נכונה של עדשת מולטיפוקל היא התאמה תקציבית. השוק מציע עדשות מתוחכמות ומתקדמות באלפי שקלים. אלו הן העדשות שנהנות מהפיתוחים האחרונים בתחום. לצידן, העדשות הזולות יותר הן לרוב עדשות המבוססות על דור ישן יותר של פיתוחים.

אלא שבניגוד לעולם הסמארטפונים למשל, עולם המולטיפוקל הוא שמרני יותר ואינו מציג מדי שנתיים-שלוש "פריצות דרך" טכנולוגיות דרמטיות במיוחד. המשמעות היא שעדשות "דור קודם" עשויות להיות מצויינות (או לפחות – מספקות בהחלט) עבור רוב הצרכנים.

בעניין זה כלל האצבע יהיה שדווקא העדשות במחירי הביניים הן המעניינות יותר – מאחר והן מציעות שילוב מצויין של איכות עם מחיר. מהעדשות הזולות ביותר כדאי להימנע (אלא אם הנושא התקציבי הוא משמעותי במיוחד עבורכם) – ואילו העדשות היקרות ביותר מתאימות בעיקר למי שרוצה (ויכול..) לשלם יותר כדי לקבל את המילה הטכנולוגית האחרונה בתחום. נחמד אך לא הכרחי.

מקצועיות האופטומטריסט והאחריות על משקפי המולטיפוקל

נקודה זו היא אולי החשובה ביותר.

בסופו של דבר, משקפי מולטיפוקל הם מוצר אופטי עם משמעויות רפואיות. לא נוכל לבחור נכון בלי סיוע של איש מקצוע שאנו סומכים עליו – האופטומטריסט – ולפיכך, אותו בוודאי כדאי לבחור בקפידה.

ראשית יש לדעת – לחלק מהרשתות יש העדפה חד-משמעית למותג אחד ויחיד של עדשות מולטיפוקל – המשמש כ"מותג הבית" שלהן. העדפה זו נובעת משיקולים מסחריים של הרשתות ואינה תמיד נכונה ללקוח. אם אתם מזהים העדפה חד-משמעית ובלתי מתפשרת למותג אחד בלבד של עדשות – כדאי להתייחס אליה בזהירות.

יצרני עדשות המולטיפוקל הפופולאריים והמומלצים היום בארץ הם שמיר, צייס, רודנשטוק, אופטימייז, אסילור ועוד. אופטומטריסט המכבד את עצמו יכיר את כולם ויידע לבחור עבורכם את העדשה הנכונה מתוך המגוון של כלל היצרנים.

שנית, בטרם תרכשו מולטיפוקל בחנות אופטיקה מסויימת – בדקו עליה מעט. בעידן האינטרנט של ימינו, חיפוש קטן בגוגל עשוי להניב שלל חוות דעת, המלצות (חיוביות או שליליות) ומידע בעל ערך על חנות האופטיקה המיועדת.

הקפידו לבחור חנות אופטיקה בעלת ניסיון רב – עם המלצות טובות על השירות שלה – בעיקר לאחר המכירה. וזה מוביל אותנו לנושא השלישי – האחריות.

כאמור, התאמת משקפי מולטפוקל היא עניין מורכב המבוסס על ניסיון רב של האופטומטריסט – ולעתים – גם על ניסוי וטעיה.

המבנה הייחודי של עדשות המולטיפוקל דורש מאיתנו תקופת הסתגלות קצרה. אלא שלא אחת קורה שהמרכיב מתקשה להסתגל לעדשות שהותאמו לו, או שהוא מתקשה בראיה לאחד הטווחים. הפתרון הנכון במקרה כזה הוא אבחון הבעיה על-ידי האופטומטריסט, והחלפת העדשות לעדשות עם מרשם שונה – או אפילו לעדשות מסוג אחר לחלוטין.

לעולם אל תרכשו מולטיפוקל אצל אופטומטריסט שלא מעניק אחריות מלאה להתאמת המולטיפוקל שהוא מבצע. אל תסתפקו בהבטחה להחלפת מרשם במקרה הצורך – אלא התעקשו לוודא כי תוכלו לקבל גם החזר כספי במקרה של אי-הצלחה.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
לפרטים נוספים

רוצה לדעת עוד? צור איתנו קשר ונחזור אליך בהקדם!

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

לפרטים נוספים

  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.