נולד לך תינוק? 5 טיפים לאמא המתחילה
7 בספטמבר 2017 | זמן קריאה 1 דקותתינוק חדש הוא עולם חדש של אושר ואהבה שנפתחים בפנייך. הרבה פעמים אמהות אומרות "לא ידעתי מה זה באמת לאהוב מישהו, עד שהתינוק שלי נולד". ובאמת, זו אהבה עצומה, שרק הולכת וגדלה עם כל עיפעוף של התינוק. הכל נראה זניח ליד התינוק החדש, אפילו דברים שפעם כל כך התלהבת מהם. אבל מי כמו אמא צעירה יודעת, שתינוק זה גם המון עבודה מתישה ולפחות בשלב הראשון לא מתגמלת, כשאת עושה כל כך הרבה בשביל התינוק הקטן, והוא רק צורח ולא מרוצה.... אז מה הם הטיפים העיקריים שניתן לתת לאמא צעירה? 5 טיפים שנאספו מאמהות מנוסות:

איפה להאכיל את התינוק? בעגלה? על הידיים? מה יותר ירגיע אותו?
מעולם לא היתה תשובה יותר פשוטה לשאלה הזו. כמובן שתינוק מאכילים על הידיים, ותוך כדי שמאכילים אותו גם יוצרים אתו קשר עין, מדברים אתו, שרים לו, יוצרים אתו קשר. מחקרים מוכיחים שגם אמהות שלא הניקו, אבל האכילו את התינוק שלהם בזמן שהיה מעורסל בידיהן, השכילו ליצור אתו קשר חזק וחם כמו אמהות מניקות. גם אבא שמאכיל את התינוק שלו בבקבוק, צריך לערסל אותו בין זרועותיו, להאכיל אותו וליצור אתו קשר עין בדיוק כמו בזמן הנקה.
מה עדיף? הנקה או האכלה בבקבוק?
מן הסתם, יש צבא שלם של אמהות שתומכות בהנקה, ויש להן נימוקים מדויקים, מבוססים על מחקרים של שנים ונכונים בכל דרך אפשרית. ההנקה תורמת לבריאות, כל נוגדני החיסון של האם עוברים לתינוק בזמן ההנקה ומחזקים את הגוף הקטן שלו. ההנקה מכילה חומרים שאי אפשר למצוא במזון תינוקות, והיא הבריאה ביותר עבורו גם מבחינה פיזית, גם מבחינה נפשית (הקרבה בין האם לתינוק בזמן ההנקות) וגם מבחינת האיי קיו: מחקרים אחרונים מראים שהאיי קיו של התינוק גבוה ככל שהוא יונק יותר זמן.
אוקיי, אבל מה עושים כשההנקה לא מתאפשרת?
הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות, זה להתבאס, להפוך עולמות ולהכריח את עצמך להניק, במצבים בהם זה פשוט לא מצליח. אומנם כל יועצות ההנקה טוענות שאין דבר כזה שאי אפשר להניק, אבל כל אמא מנוסה תגיד לך שזה בהחלט אפשרי. לפעמים זה כואב מדי, לפעמים אין מספיק חלב, לפעמים האמא עצמה פשוט לא מעוניינת להניק, וזו זכותה. מיליוני תינוקות גדלים יפה מאד גם עם תמ"ל, שמכיל את כל הוויטמינים והמינרלים שהתינוק שלך זקוק להם בכדי לגדול. אגב, בניגוד להנקה, לתמ"ל יש יתרון גדול, וזה שכל אחד במשפחה יכול להאכיל את התינוק, לא רק אמא, וכך גם האחים יכולים להיקשר אליו וגם אבא – ואמא יכולה קצת לנוח ולא להיות המטפלת / מאכילה / קמה בלילה הבלעדית. בתמ"ל יש גם את היתרון, שאת יכולה לדעת בדיוק כמה התינוק אכל, את לא צריכה לנחש כמו הנקה ולהיות מודאגת שאולי הוא לא ניזון מספיק.
מתי להוציא אותו בפעם הראשונה מהבית?
פעם היה נהוג להישאר עם התינוק בבית עד גיל שלושה חודשים בערך, כדי למנוע ממנו חשיפה לרוח, לאבק ולחיידקים. היום אנחנו יודעים שדווקא לשמור את התינוק בתוך צמר גפן זה עוד יותר גרוע, כי זה מנוע ממנו מלפתח מערכת חיסונית, וממילא גם הבית שלנו מלא בחיידקים, במיוחד אם זה לא תינוק ראשון. כך שהתשובה לשאלה זו צריכה להיות: מתי שאת מרגישה שזה מתאים לך ולתינוק, וכמובן בהתחשב לאן את הולכת.