"לנו זה לא יקרה" – בטוחים?
18 בינואר 2018 | זמן קריאה 2 דקותכשמדברים עם הורים על שכחת ילדים ברכב, לרוב שומעים מהם את אותו המשפט: "לי זה לא יקרה". הורים יקרים, זה יכול לקרות לכל אחד. הגיע הזמן להתעורר!

כשמבזקי החדשות נפתחים בידיעה שילד נשכח באוטו, כולנו מרגישים "בוקס בבטן", אבל שנייה אחרי זה אנחנו מתחילים עם הסטיגמות: "בטח הורים חסרי אחריות", "בטח זו משפחה מהמגזר הזה או ההוא", ועוד ועוד.
אבל האמת היא שרוב האנשים משננים באופן אוטומטי את הסטיגמות האלו, בגלל מנגנון ההדחקה שעובד שעות נוספות – "זה קורה 'אצלם'. אצלנו אין סיכוי שזה יקרה."
אז יש לנו חדשות בשבילכם: הנתונים מוכיחים שהורים ששוכחים את הילדים ברגע של היסח דעת – מגיעים מכל המגזרים ומכל המעמדות.
יש המון "טריקים" שאנחנו ממציאים כדי לזכור את הילדים: מניחים את הנעל ליד הכסא של הילד לפני הנסיעה, מכינים תזכורת באייפון, קובעים שיחה עם בן/בת הזוג בשעת בוקר קבועה, ועוד ועוד. אבל בואו נהיה רציניים: לילדים שלנו מגיע יותר מזה.
למה ה"טריקים" הזולים האלו לא עובדים?
בסופו של דבר, בכל פתרון חלטוריסטי כזה – לחלוץ את הנעל לפני הנהיגה, לוותר על הוויז, לשים את הנייד במושב האחורי… האמא או האבא צריכים לעשות מעשה באופן יזום שגם אותו אפשר לשכוח.
כבר אמרנו שההורים ששוכחים את הילדים ברכב לא עושים את זה בכוונת זדון חלילה, אלא נטו בגלל היסח דעת. לכן, מי מבטיח שההורה שבאותו בוקר "הראש" שלו נמצא במקום אחר, יזכור בכלל לבצע את פעולות המניעה?
במילים אחרות: כדי באמת למנוע אסון, חייבים למצוא פתרון שלא "זורק" את כל האחריות על ההורה, אלא לוקח את האחריות במקומו ומונע את האסון ב-100 אחוז.
הטכנולוגיות החכמות שאתם חייבים להכיר:
בשנים האחרונות פותחו טכנולוגיות מהפכניות שמצליחות למנוע אסונות על הכביש כתוצאה מטעויות אנוש. בכל יום ובכל שעה. המכשירים הקטנים האלו מצליחים לזהות נוכחות של ילד בחלל הרכב, לאחר שמנוע הרכב כבה ולהתריע על מצב חירום. חלקן מבוססות GPS, חלקן עובדות על חיישנים וחלקן מתבססות על ניטור תנועה וטמפרטורה ברכב החונה.
איך זה עובד? שאלנו את גלי לב-חיימוב, מנהלת השיווק בחברת הכפתור – החברה המובילה בתחום.
"ברגע שמבוגר מושיב את הפעוט בכיסא הבטיחות, המערכת נדרכת ומזהה הושבה. אחרי שהרכב הגיע ליעדו והנהג מכבה את המנוע – המערכת מושכת את תשומת ליבו של הנהג באמצעות התרעה של 30 שניות באמצעי קולי וויזואלי על ידי הבהוב המערכת.
במידה והילד לא הורד מכיסא הבטיחות במשך 2 דקות מכיבוי המנוע – מתקבלת התרעה משולבת שכוללת הודעת טקסט ומייל לנהג, הפעלת אורות האיתות ברכב, ובנוסף התרעה במוקד החירום של הכפתור שעובד 24/7.
מוקד החירום מנסה ליצור קשר באופן מידי עם ההורה, ואם גם זה לא מצליח, מוזעקים כוחות ההצלה אל מיקום הרכב באופן מידי".
"מעבר לכך שמדובר בפיתוח ישראלי חדשני שקיבל את תו התקן ממכון התקנים הישראלי, זוהי המערכת היחידה בעולם שמחוברת למוקד אנושי הפועל 24/7. העובדה שזו מערכת שפועלת באופן עצמאי לחלוטין, מבלי צורך במגע יד אדם הופכת את המערכת הזאת לרשת בטיחות מושלמת לכל הורה בישראל".
לסיכום, גם אם אתם סומכים ב-100% על הזכרון שלכם ותופסים את עצמכם כאנשים אחראיים – כשזה נוגע לחיי הילדים שלכם, יש אפס מקום לטעויות.
אל תסמכו על גימיקים חובבניים שלא באמת מוכיחים את עצמם והתקינו מערכת חכמה שיכולה להציל את הילדים שלכם!
רוצים לשמוע עוד על המערכת החכמה שמצילה חיים מדי יום ולבדוק התאמה של רכבכם?
צרו איתנו קשר.