שוקלים לקנות רכב יד שניה? תבדקו את הדברים הבאים
20 במאי 2019 | זמן קריאה 1 דקותקניית רכב משומש יכולה לחסוך הוצאות וטרחה, אך היא מחייבת שורה ארוכה של בדיקות מקדימות. מה כדאי לשאול את המוכר ועל איזה מבחן אסור לוותר? הנה כל התשובות

רכב פרטי הוא אמצעי התחבורה הנפוץ בישראל. כתוצאה מכך, לרשות הצרכן עומדות שורה ארוכה של אפשרויות לרכישת רכבים. בין היתר, אנשים פרטיים ובעלי עסקים יכולים לבחור בין רכישת רכב משומש, קנייה ישירות מהיבואן או כמובן מסלולי ליסינג מימוני ותפעולי. למרות שלכל אפשרות יתרונות אחרים, האופציה של קניית רכב יד שניה היא ללא ספק המשתלמת והזולה ביותר.
הבעיה היא שבתהליך עצמו של רכישת או מכירת רכב עלולות להתעורר בעיות. היות ומדובר על עסקה שמתנהלת בין אנשים פרטיים, לא תמיד יש לקונה את הכלים לבדוק את הרכב או את המחיר. הפתרון הוא להשקיע בבדיקות מקדימות ובמידת הצורך גם להתייעץ עם אנשי מקצוע.
לגזור ולשמור: הדרך לקניה מוצלחת
בשלב הראשון כדאי להחליט מהי המסגרת הכספית ולהגדיר לפיה את סוג הרכב הדרוש. אם עושים זאת לפי הצרכים האמיתיים בהווה, מסננים מלכתחילה בין אפשרויות שונות ומתמקדים רק בדגמים הרלוונטיים. בנוסף, ניתן להתייעץ בשלב הזה עם מכרים ולהתאזר בסבלנות כי אף פעם לא משתלם לקנות רכב משומש בלחץ של זמן.
בשלב השני ניתן להיכנס לעובי הקורה ולבדוק את המחיר של הדגמים השונים במחירוני הרכב. מנגד, יש לקחת בחשבון שהמחירון מהווה המלצה בלבד ושבדרך כלל גם יש מקום למשא ומתן. אם רוצים להפוך את העסקה למשתלמת עבור שני הצדדים, צריך לברר מה המחיר הנדרש על הרכב בהתחשב בנתונים ובהם מספר בעלויות, מספר קילומטרים, תאונות, קילומטרז' וכן הלאה.
כך מבצעים בדיקה מקיפה
אסור לוותר על מבחן רכב מקיף במבחני הרישוי המפוזרים ברחבי הארץ. הצהרות המוכר אמנם יכולות לשמש כאינדיקציה כללית עבור איכות ומצב הרכב, אך בסופו של דבר תצטרכו לשלם כמה מאות שקלים ולהגיע איתו למכון בדיקה מורשה.
בדיקה מקצועית במכון לבדיקת רכב תספק נתונים שאמורים להיות מקובלים על כל הצדדים המעורבים בעסקה. בין אם בחרתם לקנות רכב מאדם פרטי, מחברת השכרה, ממגרש רכב או מחברת ליסינג – את המכון כדאי שאתם בעצמכם תבחרו. כמו כן, טרם ביצוע הבדיקות אפשר לחתום עם המוכר על זיכרון דברים ולציין שבמידה ומתגלים פגמים מהותיים שלא צוינו מראש, אז עלות הבדיקה תהיה על חשבונו.
במקביל, רצוי לבדוק את רישיון הרכב, לעיין בתעודת הזהות של המוכר ולוודא שהפרטים המצוינים על גבי הרישיון עולים בקנה אחד עם אלו שיש במסמכים האישיים שלו. לבסוף, כדאי גם לבצע בדיקת שעבודים או עיקולים על הרכב מול משרד הרישוי וניתן לבדוק את ספר הטיפולים של הרכב כדי לבדוק מתי בוצע הטיפול האחרון.