איך משפרים את קליטת ה-Wifi?
3 באוקטובר 2019 | זמן קריאה 1 דקותהדרך לשפר את קליטת הרשת האלחוטית בבית או במשרד עוברת בהחלפת המיקום הפיזי של הנתב, בשינוי הגדרות ובהוספת התקנים. לא יודעים מאיפה להתחיל? הנה המדריך שיעזור לכם

קליטת Wifi קובעת כמה מהר תוכלו לגלוש באינטרנט מהטלפון או מהמחשב הנייד. בניגוד לגלישה סלולארית שמושפעת מאנטנות, גלישה אלחוטית היא פונקציה של חוזק האות והטווח של המכשיר מהנתב (ראוטר).
המכשולים הפיזיים העיקריים שפוגעים בקליטת ה- Wifi הם קירות עבים, קירות בטון, יסודות ורצפות. בנוסף, המרחק בין ההתקן לבין נקודת הגישה ומספר ההתקנים שמשתמשים ברשת האלחוטית בכל נקודת זמן צפויים גם הם להשפיע על מהירות החיבור. לכן, מה שאפשר לעשות הוא להתקין מלכתחילה את הנתב/מגדיל הטווח/נקודת הגישה בגובה מסוים מהרצפה וכך להשפיע לטובה על הביצועים.
ממה נובעת בעיית קליטה ומה מרכיב חיבור Wifi?
קודם כל, כדאי לדעת שקליטת Wifi נמוכה עלולה לנבוע משני הגופים שאמורים לתקשר ביניהם – הראוטר האלחוטי והמחשב שיש בתוכו כרטיס רשת. אם המיקום הפיזי של כל אחד מהמכשירים הללו אינו אופטימאלי, התוצאה תהיה קליטה נמוכה. בנוסף, איכות הקליטה נקבעת מהאופן שבו מגדירים את ערוץ התקשורת מטכנולוגיית ה- Wifiשבה בוחרים להשתמש, מתקינות הציוד, מעוצמת השידור, מסוג האנטנה מגירסת הקושחה וכן הלאה.
במקביל, כל חיבור Wifi מורכב ממהירות, תעבורת נתונים ושטח כיסוי ולכן לכל בעיה יש פתרון אחר. כך למשל טכנולוגיות Wifi חדשות מספקות קצב העברת נתונים במהירות גבוהה יותר בהשוואה לדורות קודמים, בעוד נתבים והתקני Wifi מסוימים אמורים להיות בעלי יכולת שידור גבוהה וסימולטנית גם למכשירים אחרים. אם הבעיה היא שטח כיסוי, צריך להשתמש במגדילי טווח ולהוסיף נקודות גישה.
כך יודעים למה הגלישה איטית
אבל כמובן שהמכשולים הפיזיים הם לא היחידים שפוגעים בקליטת Wifi. ראשית, אם רוצים לגלוש במהירות גבוהה יותר שקרובה ככל האפשר לחבילת האינטרנט שעליה משלמים, צריך להשתמש בנתב בעל החומרה העדכנית ביותר – כמו למשל 802.11n או 802.11ac. אם העדכונים לא מבוצעים בצורה אוטומטית על ידי הנתב, אפשר לגשת להגדרות דרך כתובת IP שאמורה להופיע עליו או ליצור קשר עם מוקדי השירות ואנשי המקצוע.
שנית, יש דברים שאפשר לעשות כדי להגביל התקנים שמשתמשים ברשת כל רגע נתון. כאן מדובר על אופטימיזציה של הגדרות בהתאם למה שנדרש בבית או בעסק: החל ממשחקים ברשת, דרך צ'אטים בוידאו ועד הזרמת וידאו למסך בסלון. אם מגדירים אילו אפליקציות ומכשירים מקבלים עדיפות ברוחב הפס, מבטיחים שימוש יעיל ומותאם אישית לצרכים של העובדים או המשפחה.
לבסוף, מומלץ לוודא שהנתב האלחוטי כולל את העדכונים האחרונים ולחבר כמה שיותר מחשבים ומכשירים נייחים בצורה קווית. אם שום דבר לא עוזר ועדיין לא מרוצים מקליטת ה-wifi, אפשר לשקול להתקין מגדיל טווח או נקודת גישה נוספת.