מה החשיבות של ניהול פרויקטים בארגון?
1 בינואר 2018 | זמן קריאה 1 דקותהחשיבות של ניהול פרויקטים בארגון המודרני נובעת ממאפייני התפקיד, מטרותיו והאופן שבו מכשירים עבורו את אנשי המקצוע המתאימים. לפיכך, את ההוכחה למעמדו של מנהל הפרויקטים בארגון ניתן לראות בבירור בתלוש השכר החודשי

ניהול פרויקטים הוא ענף שעוסק בתכנון ובקרה של מיזמים שונים. החשיבות של ניהול פרויקטים בולטת במיזמים בעלי מרכיב ברור של סיכון כלכלי, אך אנשי מקצוע מהענף הזה מעורבים כיום גם בפרויקטים סטנדרטיים.
את הפרויקט המיועד לניהול ניתן להגדיר כמאמץ תחום בזמן ליצירת שירות, מוצר או תוצאה ייחודית, או כתהליך שבו נלקחים תשומות משאבים ומשנים אותם להשגת תפוקות רצויות באמצעות מערכות ייצור. לא משנה באיזה הגדרה בוחרים, תפקידו של מנהל פרויקטים חשוב מאוד עבור הארגון המודרני וזאת בשל מספר טעמים.
מנהל אחד, מטרות רבות
כל סטודנט שלומד קורס ניהול פרויקטים מבין מהר מאוד שמדובר באחד מבעלי התפקידים היחידים בארגון שתחת תחום אחריותו נכללים שורה ארוכה של נושאים שונים. מטרתו של מנהל פרויקטים היא לא רק לדאוג שהפרויקט יסתיים בזמן, אלא גם לוודא שכל יעדי הפרויקט מושגים ושהם עומדים באיכות הנדרשת.
כמו כן, חשיבותו של ניהול פרויקטים בארגון נובעת מהעובדה שהוא אחראי על התקציב ועל שביעות הרצון של הלקוח. במילים אחרות, מנהל פרויקטים משמש כמתווך בין הזרוע הביצועית של הארגון לבין הלקוח שבסופו של דבר משלם על השירות, העבודה והתוצר. פרויקט שמנוהל כהלכה משפר את מצבו התחרותי של הארגון, בעוד פרויקט כושל עלול להוריד לטמיון מיליוני שקלים ושנים של צבירת מוניטין כלפי לקוחות.
איך יודעים שמדובר בתפקיד חשוב?
את ההוכחה למעמדו של מנהל פרויקטים בארגון אפשר לראות בתלוש השכר. נכון לרבעון האחרון של שנת 2017, מנהל פרויקטים חומרה בלי ניסיון מרוויח בחברות הייטק 19-22 אלף ש"ח בחודש. עם ניסיון של 3-5 שנים הוא מגיע לשכר של 23-27 אלף ש"ח בחודש ובניסיון של 6 שנים ומעלה הוא כבר מזנק לשכר של 25-32 אלף ש"ח בחודש.
לשם השוואה, מנהל פרויקטים תוכנה מרוויח 11-17 אלף ש"ח בלי ניסיון, 15-22 אלף ש"ח עם ניסיון של 3-5 שנים ו-16-27 אלף ש"ח אחרי שהוא צובר 6 שנות ניסיון ומעלה. כמו כן, מנהל פרויקטים בענף הפארמה מתחיל בשכר של 11-15 אלף ש"ח ועשוי להגיע לשכר של 21-31 אלף ש"ח בחודש בתפקיד ניהולי או בכיר.
עוד הוכחה לחשיבותו של מנהל פרויקטים קשורה לאופן שבו מכשירים את אנשי המקצוע לעסוק בתחום. אם בעבר נאלצו בעלי תפקידים זוטרים לקחת עליהם תחומי אחריות בשביל לנהל פרויקטים, הרי שכיום אף ארגון לא מתפשר על הכשרת מנהלים במסלול ייעודי. זה קורה כחלק מתכניות פיתוח מנהיגות או הכשרת מנהלים ומקרב עוד יותר את מנהל הפרויקטים לשדרת הניהול הבכירה.